Prima medalie pentru Moldova la Tokyo! Serghei Tarnovschi a luat bronzul în cursa de Canoe 1000 de metri

7 august 2021, 06:23 Sport 2885
Serghei Tarnovschi medaliat cu bronz.  Sursa: captură video

Zi istorică pentru canoe din Republica Moldova la Olimpiada. Canotorul Serghei Tarnovschi a luat medalia de bronz în proba de 1000 de metri. Sportivul moldovean a încheiat proba cu timpul de 4.06.069 și aduce astfel singura medalie pentru lotul olimpic al Moldovei.

Canotorul moldovean a început destul de încet cursa, însă a recuperat senzațional în a doua jumătate a lungimii reușind un final incendiar întrecându-l pe francezul Adrien Bart cu 0,102 secunde repetând astfel performanța sa de la Rio. Atunci însă, Tarnovschi a pierdut medalia după ce a fost depistat pozitiv la doping.


Istorie și pentru echipajul de canoe dublu al Republicii Moldova. Tinerele canotoare Maria Olărașu și Daniela Cociu au reușit să intre în finala probei de 500 de metri. La final, campioanele europene U-23 au ocupat poziția a 7 fiind doar la o sutime de secundă distanță de echipajul Cubei.


Aflate la prima lor participare într-un turneu olimpic, canotoarele originare din Mingir, Hîncești și Chircăiești, Căușeni, reușesc cea mai bună evoluție la canoe feminin din istoria sportului din Republica Moldova.


Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media