VIDEO/ Întâlnire cu scântei la Bălți, între Cristian Rizea și Igor Dodon: „Mi-ai furat cetățenia! Câți bani ai luat?”

7 noiembrie 2021, 14:30 Politică 2338
Cristina Rizea și Igor Dodon.  Sursa: captură video

Liderul PSRM, Igor Dodon, care a venit cu un grup de socialiști să-l susțină în campania electorală pe candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) la funcția de primar al municipiului Bălți, Alexandr Nesterovschi, a fost asaltat de ex-deputatul român, Cristian Rizea, care l-a învinuit că i-a „furat” cetățenia pentru bani. Cristian Rizea a publicat duminică, 7 noiembrie, un material video cu „întâlnirea” dintre el și socialiști, pe conturile sale de pe rețelele de socializare.

Din imaginile video se vede cum Igor Dodon, însoțit de deputații Vlad Batrîncea și Grigore Novac, îl ignoră pe Rizea. Un grup de activiști ai BCS au încercat însă să-l oprească pe ex-deputatul român.

„Câți bani ați luat, domnule Dodon, ca să-mi luați cetățenia? V-a dat bine? Câți bani ți-a dat frate-tu de la România ca să-mi iei cetățenia abuziv? Nu ți-e rușine, criminalule? Ți-ai bătut joc de mine, mi-ai furat cetățenia? Golanule! La 13 (n.red. Penitenciarul nr. 13) ai s-ajungi! Câți bani ai la Moscova? Ți-ai bătut joc de moldoveni”, îi spunea Rizea lui Igor Dodon.

Ulterior, Alexandr Nesterovschi a fost filmat cum îl îmbrâncește pe Rizea, iar câteva persoane încearcă să-i țină departe pe cei doi.


Amintim că Cristian Rizea, condamnat definitiv la închisoare cu executare în România, și-a depus la 18 octombrie candidatura la alegerile locale din Bălți.

Peste câteva zile, pe 22 octombrie, Consiliul Electoral de Circumscripție din Bălți a refuzat înregistrarea, din motiv că acesta nu deține cetățenia Republicii Moldova.

Tot astăzi, Igor Dodon a scris pe canalul său de Telegram că a fost la Bălți în această dimineață la Bălți.

Acum, instanțele din Republica Moldova examinează mai multe cauze, legate de fostul deputat român, inclusiv despre retragerea cetățeniei moldovenești (decizie contestată de politicianul român).

Pe atunci președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat în noiembrie 2020 un decret prin care i-a retras cetățenia moldovenească deputatului condamnat de justiția de peste Prut la la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, Cristian Rizea, pe motiv că ar fi fost obținută în mod ilegal. Rizea a fost condamnat definitv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media