Fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda, audiat ca martor pe unul dintre cazurile de tentativă de autorizare ilegală a construcțiilor în Chișinău

18 octombrie 2021, 12:13 Justiție 2837
Victor Chironda.  Sursa: captură/IPN

Fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda, a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook, că a fost audiat de Centrul Național Anticorupție (CNA) ca martor pe unul dintre cazurile de tentativă din partea unor funcționari din Primărie de autorizare ilegală a construcțiilor în Chișinău, sesizate de acesta în luna iunie 2021.

Potrivit lui Victor Chironda, i s-a comunicat că pe acest caz a fost deschis un dosar penal.

„Sper foarte mult ca procurorii și judecătorii să înceteze să „nu vadă” ce se întîmpla de fapt în Primăria Chișinău și să oprească o dată această fabrică de scheme și corupție.
De asemenea, fac apel la primarul Ion Ceban să înceteze să ascunda gunoiul sub „covorașul” amenajarilor de spații publice și să înceapă un proces adevărat de curățire a Primăriei și eliminare din sistem a funcționarilor corupți și incompetenți”, a scris Victor Chironda.

Victor Chironda a fost demis la 2 iulie, în cadrul ședinței Consiliul Municipal Chișinău din funcția de viceprimar al Chișinăului. Pentru demiterea sa au votat 28 de consilieri municipali.

Astfel, pentru demiterea viceprimarului responsabil de urbanism și mobilitate urbană au votat consilierii PSRM, PP „Șor”, PL, PD și PCRM.

Într-un discurs ținut în fața consilierilor, primarul Ion Ceban a pus pe umerii lui Victor Chironda toate eșecurile de la Primărie timp de aproape doi ani de zile.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media