Reducerea TVA pentru industria HoReCa, de la 12% la 6%, pe durata stării de urgență în sănătate publică, prelungită până la 30 noiembrie

2 noiembrie 2021, 12:23 Economie 75
HoReCa.  Sursa: Yatzer

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) informează că, în contextul prelungirii Stării de Urgență, totodată se prelungește până la data de 30 noiembrie și reducerea TVA pentru industria HoReCa în mărime de 6%.

Astfel, pe perioada stării de urgență, se prelungește termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% la produsele alimentare și/sau la băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei, de asemenea la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanță sau tabără de vacanță, care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei, prevedere stabilită prin Legea nr.76/2021.

Amintim că, la sfârșitul lunii septembrie, inițiativa legislativă privind reducerea TVA pentru industria HoReCa, de la 12% la 6%, pentru perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, a fost aprobată în ambele lecturi. Proiectul a intrat în vigoare la 1 octombrie.

În Republica Moldova, a fost instituită starea de urgență în sănătate publică la nivel național, începând cu 10 septembrie.
Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media