Daniel-Marius Staicu, numit de Guvern în funcția de șef al Serviciului Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor

30 noiembrie 2022, 15:45 Politică 362
Daniel-Marius Staicu, la Guvern.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din Republica Moldova are un nou director. Este vorba despre fostul șef al Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu, care a primit recent cetățenia Republicii Moldova.

Daniel-Marius Staicu a fost numit în funcție la ședința Guvernului din 30 noiembrie pe un termen de 5 ani.

El își va începe activitatea la 15 decembrie 2022.

Potrivit secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, Staicu „are o vastă experiență și pregătire profesională, are studii profesionale post-universitare în drept penal, parcursul profesional cuprinde activitate în funcții de execuție și de conducere în cadrul ministerului Afacerilor interne și oficiului național e prevenire și combatere a spălării banilor.”

Talmazan a mai adăugat că Staicu are o vastă experiență în investigării prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, spălării banilor, fraudelor fiscale, identificării activelor.

Prim-ministra Natalia Gavrilița i-a mulțumit lui Daniel-Marius Staicu că a acceptat să conducă Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și i-a urat succes.

„Avem o numire care va face valuri în societatea noastră. Mulțumesc domnului Staicu pentru acceptarea acestei provocări profesionale. A văzut cum politicile din domeniul public influențează direct activitatea agenților economici și a băncilor, Cred că această experiență ne va ajuta în accelerarea tuturor proceselor de combatere a fraudelor, deoligarhizarea”, a spus șefa Executivului.

Decretul privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova lui Daniel-Marius Staicu a fost semnat de președinta Maia Sandu la 21 noiembrie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media