Șase persoane din Orhei, trimise în judecată pentru trafic de droguri. Cinci dintre ele sunt membri ai unei familii

24 noiembrie 2022, 12:57 Justiție 176
Bani proveniți din trafic de droguri/Orhei.  Sursa: PCCOCS
Șase bărbați din Orhei, cinci dintre care sunt în relații de rudenie, vor ajunge în curând pe banca acuzaților pentru trafic de droguri. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, au finalizat urmărirea penală în cazul învinuiților, de la care, în luna aprilie 2021, au fost ridicate marijuana și hașiș în valoarea de aproape jumătate de milion de lei.

Potrivit procurorilor, învinuiții ar face parte dintr-un grup infracțional, unul dintre ei fiind liderul acestui grup.

Toți șase sunt din Orhei, au vârste cuprinse între 29 și 71 de ani și au relații de rudenie între ei (în afară de o persoană) – tată, frați, soți.

După reținerile din aprilie 2021, la solicitarea procurorilor PCCOCS a fost aplicat arestul preventiv, care ulterior a fost anulat de judecători, chiar dacă procurorii au contestat la Curtea de Apel.

De menționat faptul că o parte din membrii grupului infracțional trimiși acum pe banca acuzaților, într-o perioadă scurtă de timp ulterior perchezițiilor, au fost documentați repetat pentru alte fapte de trafic de droguri. În privința acestora, urmărirea penală cu referire la aceste noi fapte infracționale continuă, iar în scurt timp dosarul urmează să fie trimis în judecată.

În schimb, la solicitarea procurorilor specializați, a fost admisă aplicarea sechestrelor asupra sumei de peste 1,4 milioane lei, care a fost depistată în cadrul perchezițiilor și care ar fi provenit din trafic de droguri.

De asemenea, a fost aplicat sechestru și asupra unui mijloc de transport cu valoarea estimativă de 100.000 lei, folosit la comiterea infracțiunii, în care au fost depistate droguri.

Acum procurorii PCCOCS au trimis dosarul în judecată, iar bunurile sechestrate ar putea fi supuse confiscării, dacă Judecătoria Orhei va pronunța sentințe de condamnare.

Urmărirea penală continuă și în privința altor membri ai grupului infracțional. Potrivit legii, traficul de droguri comis în împrejurările descrise se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media