VIDEO/ Cabinetul de miniștri s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi - 17 subiecte

7 septembrie 2022, 09:05 Societate 135
Ședința de Guvern, cabinetul de miniștri.  Sursa: Replica Media

Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință. În cadrul ședinței au fost discutate 17 subiecte printre care proiectul privind alocarea din fondul de intervenție al Guvernului, 800 000 lei Ministerului Sănătății și 100 000 lei Ministerului Apărării pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medicale.

UPDATE 10.02. A fost aprobat avizul asupra amendamentului la proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 nr. 206/2021.

UPDATE 09.42. A fost aprobat proiectul privind modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 424/2022 cu privire la Comisia guvernamentală pentru identificarea și achiziționarea imobilului destinat Ambasadei Republicii Moldova în Republica Franceză

UPDATE 09.40. Pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 216/2022 cu privire la comisiile interguvernamentale de colaborare economică, comercială, științifică și tehnică. Detalii AICI.

UPDATE 09.46. A fost aprobat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 56/2017 cu privire la Consiliul Național de Planificare a Teritoriului. Proiectul a fost elaborat în contextul recentei restructurări a administrației publice centrale de specialitate, realizate prin Hotărârea Guvernului nr.117/2021, prin care au fost redistribuite domeniile de activitate între ministere.

Proiectul are ca scop aprobarea modificărilor la anexa nr. 2 cu referire la componența Consiliului Național de Planificare a Teritoriului, pentru a asigura funcționalitatea acestui Consiliu întru realizarea sarcinilor cu care a fost abilitat în procesul de elaborare a Planului de amenajare a teritoriului național (PATN) și a planurilor de amenajare a teritoriilor regionale (PATR), finanțate din bugetul de stat. Detalii AICI.

UPDATE 09.42. A fost aprobat proiectul privind alocarea din fondul de intervenție al Guvernului, 800 000 lei Ministerului Sănătății și 100 000 lei Ministerului Apărării pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medicale. Detalii AICI.

UPDATE 09.40. Proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 496/2014 care se referă la aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a Centrului de Asistență și Consiliere pentru Agresorii Familiali și a standardelor minime de calitate a fost aprobat. Detalii AICI.

UPDATE 09.36. A fost aprobat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 985/2020 cu privire la aprobarea Regulamentului privind condițiile şi procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare întru implementarea Programului de îmbunătățiri funciare în scopul asigurării managementului durabil al resurselor de sol pentru anii 2021-2025. Detalii AICI.

UPDATE 09.32. A fost aprobat Programul de atragere a remitenţelor în economie „PARE 1+2”. Scopul Programului este de a consolida oportunitățile economice de valorificare a remitențelor și facilitarea incluziunii migranților în dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova. Detalii AICI.

UPDATE 09.30. Guvernul a aprobat proiectului de lege pentru aderarea Republicii Moldova la Tratatul cu privire la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS), semnat la Luxemburg la 29 iunie 2000, și la Protocolul de modificare a Tratatului referitor la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS), semnat la Luxemburg la 8 iunie 2017. Detalii AICI.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media