Emmanuel Macron va fi primit de Joe Biden în prima vizită de stat la Casa Albă a administrației sale

27 septembrie 2022, 09:59 SUA 94
Joe Biden și Emmanuel Macron.  Sursa: Evan Vucci/Associated Press
Președintele american Joe Biden și Prima Doamnă Jill Biden vor fi gazdele unei vizite de stat pentru președintele francez Emmanuel Macron și Prima Doamnă a Franței, Brigitte Macron. Vizita va avea loc la 1 decembrie, a anunțat luni Casa Albă.

Vizită de stat în Statele Unite, care va include o cină de stat, va avea loc pe 1 decembrie 2022. Aceasta va fi prima vizită de stat a lui Macron în administrația Biden-Harris.

„Va sublinia relația profundă și de durată dintre Statele Unite și Franța, cel mai vechi aliat al nostru, care se bazează pe valorile noastre democratice comune, legăturile economice și cooperarea în apărare și securitate. Liderii vor discuta despre parteneriatul nostru strâns continuu cu privire la provocările globale comune și domeniile de interes bilateral”, informează Casa Albă.

Vizitele de stat sunt celebrate cu mare pompă şi contrastează astfel cu reuniunile bilaterale organizate de preşedinţii americani pentru liderii străini, relatează Agerpres.

Liderii vor discuta despre parteneriatul franco-american „strâns și continuu” în ceea ce privește provocările globale comune și domeniile de interes bilateral.

Biden și Macron s-au mai întâlnit anterior, inclusiv recent la Adunarea Generală a Națiunilor Unite de la New York, și au colaborat îndeaproape pe o serie de probleme, cum ar fi războiul din Ucraina, a precizat Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Macron a fost, de asemenea, primul lider străin care a participat la un dineu de stat în timpul administrației fostului președinte Donald Trump, în 2018, fiind însoțit de Prima Doamnă a Franței.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media