Rusia susţine că britanicii sunt cei care au avariat gazoductele Nord Stream; Marea Britanie: Sunt „afirmații false de o amploare epică”

29 octombrie 2022, 16:08 Externe 120
Ministerul danez al Apărării arată scurgerile de gaz din conducta Nord Stream 2, pe 27 septembrie.  Sursa: Danish Defence

Ministerul rus al apărării a afirmat sâmbătă că exploziile care au avariat în septembrie gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică au fost provocate de membri ai unei unităţi a marinei militare britanice, transmite Reuters, citat de Agerpres. În reacție, Marea Britanie a negat afirmațiile Rusiei, numindu-le „afirmații false de o amploare epică”.

Ministerul nu a prezentat nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor împotriva Regatului Unit, dar a precizat că britanicii au participat la „planificarea, pregătirea şi implementarea atacului terorist".

Într-un mesaj pe Twitter preluat de AFP, aceeaşi sursă a susţinut că atacul cu drone de sâmbătă dimineaţa de la Sevastopol împotriva marinei militare ruse a fost pregătit de personalul militar al celui de-al 73-lea centru ucrainean de operaţiuni maritime speciale şi efectuat de specialişti britanici cu baza la Oceakov, în regiunea ucraineană Nikolaev.

Potrivit Moscovei, navele atacate participau la protecţia convoaielor de nave cu care se exportă cereale din Ucraina.

În reacție, Marea Britanie a negat afirmațiile Rusiei conform cărora personalul marinei britanice ar fi aruncat în aer gazoductele Nord Stream luna trecută, numindu-le „afirmații false de o amploare epică”.

„Pentru a diminua gestionarea dezastruoasă a invaziei ilegale a Ucrainei, Ministerul rus al Apărării recurge la traficul de afirmații false de o amploare epică”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului britanic al Apărării.

„Această ultimă poveste inventată spune mai multe despre argumentele care au loc în interiorul guvernului rus decât despre Occident”, se mai menționează în reacția Marii Britanii.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media