Meta restrânge politica de moderare a conținutului pentru a interzice apelurile la moartea unui șef de stat

14 martie 2022, 19:08 IT 183
Facebook a anunțat noul nume al companiei.  Sursa: bbc.com

Proprietarul Facebook Meta Platforms a declarat că își restrânge și mai mult politica de moderare a conținutului pentru ca Ucraina să interzică apelurile la moartea unui șef de stat, potrivit unei postări interne a companiei, ce a intrat în posesia Reuters.

Mișcarea a venit după ce Reuters a raportat săptămâna trecută că Meta permite temporar unele postări pe Facebook și Instagram care cer moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexandr Lukașenko.

După raportul Reuters, Meta a spus vineri că este necesară o schimbare temporară a politicii sale de conținut, aplicabilă numai pentru Ucraina, pentru a permite utilizatorilor să-și exprime opoziția față de atacul Rusiei. În aceeași zi, Rusia a deschis un dosar penal împotriva companiei de social media.

„Acum restrângem atenția pentru a clarifica în mod explicit în ghid că nu trebuie să fie niciodată interpretat ca o acceptare a violenței împotriva rușilor în general”, a scris duminică președintele pentru afaceri globale Meta, Nick Clegg, într-o postare pe platforma internă a companiei.

„De asemenea, nu permitem apeluri de asasinare a unui șef de stat... Așadar, pentru a elimina orice ambiguitate cu privire la poziția noastră, ne restrângem și mai mult îndrumările pentru a clarifica faptul că nu permitem apeluri pentru moartea unui șef de stat”, a spus Clegg.

Meta nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, în afara programului obișnuit de lucru.

„Acestea sunt decizii dificile. Circumstanțele din Ucraina se mișcă rapid. Încercăm să ne gândim la toate consecințele și ne menținem îndrumările sub control constant, deoarece contextul evoluează mereu”, a spus Clegg.

Nu ar exista nicio modificare a politicilor privind discursul instigator la ură în ceea ce privește poporul rus, a spus el.

„Meta se opune rusofobiei. Nu avem nicio toleranță pentru apelurile la genocid, curățare etnică sau orice fel de discriminare, hărțuire sau violență față de ruși pe platforma noastră", a adăugat el.

Clegg a scris că Meta intenționează să sesizeze modul în care a adaptat îndrumările pe care le oferă moderatorilor de conținut la consiliul de supraveghere independent, care a fost înființat pentru a ajuta platforma să răspundă la unele dintre cele mai dificile întrebări legate de libertatea de exprimare.

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia a impus restricții pe Instagram, începând de luni. Meta restricționase anterior accesul la instituțiile media de stat ruse RT și Sputnik pe platformele sale din Uniunea Europeană.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media