Warner Bros, Walt Disney și Sony Pictures întrerup lansările de filme în Rusia din cauza invaziei Ucrainei

1 martie 2022, 16:01 Film 238
Warner Bros’ The Batman.  Sursa: theguardian.com

Warner Bros, Walt Disney și Sony Pictures, cele mai mari companii internaționale din industria cinematografică, anunță că întrerup lansările de filme în Federația Rusă, ca răspuns la invazia sa din Ucraina și la criza umanitară ce are loc, transmite The Guardian și Reuters.

Walt Disney Co (DIS.N) a anunțat luni că întrerupe lansarea de filme în cinematografe în Rusia, începând cu viitoarea lansare de la Pixar Animation Studios, „Turning Red”. În câteva ore, WarnerMedia a spus că va întrerupe lansarea de săptămâna aceasta a „The Batman” în Rusia.

„Vom lua viitoare decizii de afaceri în funcție de evoluția situației. Între timp, având în vedere amploarea crizei emergente a refugiaților, lucrăm cu partenerii noștri ONG pentru a oferi ajutor urgent și alte asistențe umanitare”, a spus Disney într-un comunicat.

Având în vedere acțiunea militară în desfășurare în Ucraina, „vom întrerupe lansările în cinematografe planificate în Rusia, inclusiv viitoarea lansare a lui Morbius”, a declarat un purtător de cuvânt al Sony Pictures Entertainment într-o declarație trimisă prin e-mail.

În weekend, Academia de Film din Ucraina a creat o petiție online care a cerut boicotarea internațională a cinematografiei ruse și a industriei de film ruse în urma invaziei.

Rusia este o piață importantă pentru Hollywood, reprezentând 601 milioane de dolari în box office în 2021, sau aproximativ 2,8% din vânzările de bilete la nivel mondial, care au totalizat 21,4 miliarde de dolari anul trecut, potrivit Comscore.

Mai multe filme majore sunt programate pentru lansarea globală, „The Batman”, programată să se lanseze în Rusia pe 3 martie, ca parte a unei lansări la nivel mondial, și „Sonic the Hedgehog 2” de la Paramount Pictures, care își va face debutul global pe 8 aprilie.

WarnerMedia a spus că va continua să monitorizeze situația în timp ce așteaptă „o rezolvare rapidă și pașnică a acestei tragedii”.

O publicație comercială de la Hollywood a raportat că directorii de studio se luptă cu problema Rusiei, în timp ce SUA și aliații săi europeni adoptă sancțiuni economice. „Dacă SUA și aliații săi vor să separe Rusia de restul lumii, atunci cum am merge mai departe și am lansa filmele noastre acolo?”, a declarat un director de studio pentru The Hollywood Reporter.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media