ULTIMA ORĂ/ Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare generală de INTERPOL. Fostul șef al poliției este căutat pentru arest și extrădare

20 decembrie 2021, 17:32 Justiție 615
Gheorghe Cavcalic.  Sursa: Partidul PACE

Biroul internațional al INTERPOL a acceptat cerererea autorităților de Chișinău de a-l da în căutare internațională pe fostul șef al poliției, Gheorghe Cavcaliuc. Informația a fost confirmată de șeful biroului din Republica Moldova, Viorel Țențiu.

Cererea a fost acceptată la 16 decembrie, a declarat Țențiu.

Judecătoria Chișinău Sediul Ciocana a dispus vineri, 19 noiembrie, plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a fostului șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, în absența acestuia. Anunțul a fost făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a dispus, la demersul procurorului PCCOCS, plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc (în absența acestuia, ulterior citării), pentru un termen de 30 de zile”, a declarat pentru Replica Media purtătorul de cuvânt al instituției, Emil Gaitur.

Deizia instanței a fost motivată de faptul că liderul PACE nu s-a prezentat la PCCOCS, pentru a fi audiat în calitate de învinuit în cauzele penale în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi, care fac parte din dosarul fosteri Direcții 5 a MAI.

Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv.

În prezent, Gheorghe Cavcaliuc se află la Londra.
Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media