Peste 600 tone de material antiderapant, împrăștiate pe drumurile din țară. Șoselele, afectate de polei

22 decembrie 2021, 09:57 Auto 96
Drum național/ Imagine simbol.  Sursa: asd.md

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunță astăzi că pe parcursul nopții de 22 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”.

Potrivit reprezentanților ASD, lucrătorii au intervenit pe drumurile naţionale a sectoarelor Bălți, Sîngerei, Căinari, Cimișlia, Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Dubăsari, Ocnița, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Telenești Rîșcani, Sănătăuca, Soroca, Șoldănești și Strășeni, dimineață și pe parcursul serii de ieri s-au efectuat lucrări de patrulare și combaretea lunecușului, iar în zona Sud s-au efectuat lucrări de patrulare.

„În procesul tehnologic pe perioada menţionată au fost antrenate utilaje speciale – 54 (unități); material antiderapant – 608,1 (tone); muncitori rutierii – 81 (persoane). În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale”, se arată în nota informativă emisă de ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media