WizzAir va avea din martie două curse pe săptămână între Budapesta şi Chişinău

14 ianuarie 2022, 19:06 Diaspora 155
Avion.  Sursa: Profimedia Images

Începând cu luna martie, compania maghiară WizzAir va avea două zboruri pe săptămână între capitala Ungariei şi cea a Republicii Moldova, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, vineri, transmite publicația Hirado.hu din Ungaria.

Şeful diplomaţiei ungare a spus că stabilirea unei legături aeriene directe între cele două state reprezintă un important pas înainte. Pandemia de coronavirus a adus provocări serioase pentru aproape fiecare segment al economiei, însă turismul şi aviaţia au fost, în mod clar, printre cei mai mari perdanţi, a subliniat ministrul.

“De aceea, este important ca aviaţia civilă să fie reconstruită, iar din Ungaria să fie lansate cât mai multe rute noi. Toate aceste lucruri contribuie în foarte mare măsură la repornirea rapidă a economiei”, a subliniat Szijjártó.

Ministrul de externe a spus că lansarea unei curse directe între Budapesta şi Chişinău reprezintă un important pas înainte şi a subliniat că din punctul de vedere al conexiunilor aeriene, vecinii estici ai Uniunii Europene reprezintă, în general, o zonă inaccesibilă.

Péter Szijjártó a subliniat şi faptul că cele două ţări au convenit, anterior, asupra acceptării reciproce a certificatelor de imunitate, astfel încât cetăţenii maghiari vaccinaţi pot călători liber în Moldova, fără nicio obligaţie de testare sau de carantină, indiferent de tipul de vaccin pe care l-au primit.

Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media