Numărul unu mondial de tenis masculin nu va juca la Australian Open. Autoritățile australiene au refuzat intrarea în țară lui Novak Djokovic

6 ianuarie 2022, 09:35 Sport 180
Novak Djokovic.  Sursa: ABC News
Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenis, i-a fost interzisă intrarea în Australia pentru a participa la turneul de tenis din cauza unor proceduri legate de vaccinarea anti-COVID, scrie Reuters.

Djokovic urma să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare, însă echipa sa nu a solicitat o viză care să permită scutiri medicale pentru nevaccinare. Avocații săi au solicitat o interdicție urgentă pentru a-i permite să rămână în țară după ce a fost reținut de oficiali la graniță.

„Nu există cazuri speciale, regulile sunt reguli”, a declarat prim-ministrul australian Scott Morrison la o conferință de presă televizată. „Vom continua să luăm deciziile corecte când vine vorba de securizarea granițelor australiene în legătură cu această pandemie”.

Djokovic, care a refuzat în mod constant să-și dezvăluie statutul de vaccinare în timp ce critica public vaccinurile obligatorii, a declanșat furori când a spus pe Instagram că a primit o scutire medicală pentru a putea să participe la primul turneu de Grand Slam al sezonului care începe lunea viitoare.

Peste 90% din populația de peste 16 ani a Australiei este complet vaccinată, dar unii oameni încă nu pot călători între state sau la nivel global din cauza restricțiilor actuale.

Mulți australieni acuzaseră anterior guvernul că le permite celor bogați și celebrităților să facă ce vor, în timp ce oamenii obișnuiți rămâneau separați de cei dragi care erau bolnavi sau pe moarte.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media