Victor Wili Apreutesei, un fost șef adjunct al IGP România, a devenit consilier de rang înalt al UE la Ministerul de Interne de la Chișinău

9 februarie 2022, 17:54 Politică 2123
Victor Wili Apreutesei și Ana Revenco.  Sursa: mai.gov.md

Un fost șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție al României, Victor Wili Apreutesei, s-a alăturat echipei de consilieri la nivel înalt ai UE ai Ministerului de Interne (MAI) de la Chișinău. Acesta va oferi consiliere Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova pe domeniul afacerilor interne.

Potrivit unui comunicat al MAI,Wili Apreutesei are o experiență de aproape 20 de ani în afaceri interne și anterior a fost director adjunct al Inspectoratului General de Poliție al României.

Are un master în Studii de Securitate la Universitatea din București și unul în Securitate și Apărare Națională de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Misiunea sa în cadrul Ministerului Afacerilor Interne include revizuirea documentelor de politici strategice relevante, furnizarea recomandărilor de politici și îndrumări privind implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), pentru a spori capacitatea instituției beneficiare de a elabora și a pune în aplicare agenda de reformă aferentă.

În prezent, echipa care activează în Republica Moldova este formată din doisprezece consilieri de rang înalt ai UE. Aceștia acordă asistență în domenii precum combaterea spălării banilor și recuperarea activelor, anticorupție, măsuri de consolidare a încrederii, politică vamală și fiscală (mobilizarea veniturilor interne), educație și cercetare, energie, servicii financiare, tranziție ecologică, justiție și urmărire penală, reforma administrației publice locale, inclusiv descentralizare și fuziune voluntară, coordonare strategică și afaceri europene.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media