Verificarea certificatelor COVID se efectuează pe platforma guvernamentală certificate-covid.gov.md

24 ianuarie 2022, 14:14 Sănătate 141
certificat de vaccinare anti-covid-19 Republica Moldova.  Sursa: Replica Media

Verificarea certificatelor COVID poate fi efectuată accesând pagina https://certificate-covid.gov.md/, rubrica „Verifică certificat”, reamintește Ministerul Sănătății în contextul deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 22 ianuarie privind permiterea accesului clienților în spațiile comerciale, de deservire și agrement doar cu prezentarea certificatului COVID.

Astfel, în scopul combaterii răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării noastre, Guvernul vine cu un apel către agenții economici să asigure respectarea acestei prevederi, prin utilizarea mecanismului existent, care este funcțional din luna octombrie 2021.

„Platforma permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în Republica Moldova, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european. Pentru a echivala certificatul COVID, eliberat de sistemul electronic național cu cel emis în țările Uniunii Europene, autoritățile Republicii Moldova au ajustat structura codului QR conform standardelor UE. Astfel, toți deținătorii certificatelor COVID emise de sistemul național până la data de 16 noiembrie 2021, trebuie să descarce documentul în mod repetat de pe pagina https://certificate-covid.gov.md/ pentru a obține varianta omologată și acceptată de autoritățile UE, inclusiv ale Republicii Moldova”, informează Ministerul Sănătății.

Pentru verificarea certificatelor nou descărcate, accesați https://certificate-covid.gov.md secțiunea „Verifică certificat” sau oricare aplicație interconectată cu gateway-ul european.

Aplicațiile poate fi descărcate gratuit din magazinul de aplicații Google Play sau App Store, pe un telefon mobil sau o tabletă.

Certificatul COVID-19 cuprinde trei tipuri distincte de certificate: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media