R. Moldova va beneficia de asistență macrofinanciară în valoare de 150 de milioane de euro oferită de Uniunea Europeană

25 mai 2022, 10:50 Finanțe 69
UE - Republica Moldova.  Sursa: Replica Media

Republica Moldova va beneficia de asistență macrofinanciară în valoare de 150 de milioane de euro oferită de Uniunea Europeană. Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de astăzi, 25 mai, inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui memorandum în acest sens.

Potrivit informației plasate pe site-ul Legislativului, o parte din această sumă va fi oferită sub formă de grant, iar alta – sub formă de împrumut.

„Asistența macrofinanciară va facilita redresarea economică a Republicii Moldova prin promovarea unui set de politici. Reformele-cheie vizează domenii precum sectorul energetic, lupta împotriva corupției, statul de drept și climatul de afaceri. Banii vor fi alocați și pentru a acoperi necesitățile bugetare ale țării noastre”, potrivit comunicatului Parlamentului Republicii Moldova.

Asistența financiară va fi disponibilă timp de doi ani și jumătate, începând cu prima zi de la intrarea în vigoare a Memorandumului de Înțelegere.

La data de 6 aprilie 2022, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au adoptat o decizie care prevede acordarea de asistență macrofinanciară suplimentară Republicii Moldova, în contextul consecințelor provocate de invazia Federației Ruse în Ucraina, precum și gestionarea crizei gazelor și redresarea economică de după pandemia de Covid-19.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media