VIDEO/ Cu 855 voturi pro și 13 împotrivă, Igor Grosu este președintele ales al PAS: „Ne propunem câștigarea următoarelor alegeri”

15 mai 2022, 18:51 Politică 365
Igor Grosu citind rezoluția Congresului.  Sursa: captură video

Așa cum era de așteptat, președintele Parlamentului, Igor Grosu a devenit noul președinte deplin al Partidului Acțiune și Solidaritate. De la alegerea Maiei Sandu în funcția de șefă a statului, Grosu ocupa funcția de președinte interimar. Noul președinte al PAS a fost ales în cadrul Congresului formațiunii care s-a desfășurat astăzi, duminică 15 mai la Chișinău.

Igor Grosu a fost singurul candidat înaintat de delagații congresului, iar scrutinul a fost unul închis. În total, au votat 868 de persoane, dintre care 855 au fost pro și 13 împotrivă.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a fost aleasă prim-vicepreședintă a formațiunii, iar Artur Mija - secretar general PAS. Au fost aleși, de asemenea, 10 vicepreședinți.

După alegerea sa, Igor Grosu a citit rezoluția congresului. Documentul prevede obiectivele formațiunii în perioada următoare. Este vorba despre câștigarea alegerilor locale și cele din Chișinău din 2023, cele parlamentare din 2025 și prezidențialele din 2024.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media