FOTO/ Jurnalistul rus Dmitri Muratov și-a vândut medalia Nobel la o licitație din New York pentru 103,5 milioane de dolari

21 iunie 2022, 11:20 Rusia 274
Dimtri Muratov, New York. 20 iunie 2022.  Sursa: Vladimir Kara-Murza/Facebook

Redactorul șef al publicației ruse Novaya Gazeta, Dmitri Muratov, și-a vândut medalia Nobel obținută în 2021 la Premiul Nobel pentru Pace, la o licitație din New York. Ziaristul rus a obținut 103,5 milioane de dolari pentru medalia sa, bani pe care îi va dona direct către UNICEF, pentru a sprijini eforturile organizației de a ajuta copiii strămutați de războiul din Ucraina, scrie Novaya Gazeta Europa.

Vânzarea a fost organizată de casa americană de licitații Heritage Auctions în seara zilei de 20 iunie la New York. Numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit.

Toate încasările din vânzarea fondurilor pentru medalii, amintește Novaya Gazeta. Europa”, va veni în sprijinul misiunii umanitare a UNICEF de a ajuta copiii refugiați ucraineni și familiile acestora.

Dmitri Muratov, împreună cu jurnalista filipineză Maria Ressa, au primit Premiul Nobel pentru Pace în 2021. Muratov a transferat partea bănească a premiului către organizații caritabile.

Muratov a anunțat decizia de a scoate medalia la licitație pe 22 martie.

„Ne-am gândit mult la asta în redacția Novaya Gazeta și am realizat că sunt oameni mult mai necăjiți decât noi. Aceștia sunt refugiații. Copiii ucraineni bolnavi. Lor le este mult mai rău decât ne este nouă”, a spus Muratov, subliniind că decizia de a vinde medalia Nobel a fost „susținută de 100% dintre angajați”.


Amintim că publicația independentă rusă Novaya Gazeta și-a suspendat activitatea până la sfârșitul războiului din Ucraina, pe fondul presiunii din partea autorităților ruse și a unei legi de cenzură în timpul războiului care amenința cu până la 15 ani de închisoare pentru publicarea a ceea ce Rusia numește știri „false” despre „operațiunea militară specială” - eufemismul oficial al Kremlinului pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media