Regatul Unit a anunțat un nou val de sancțiuni care vizează „atât generalii care comit atrocități în prima linie, cât și persoanele și întreprinderile care susțin armata lui Putin”

21 aprilie 2022, 15:56 Externe 165
Războiul din Ucraina.  Sursa: Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei/ Facebook
Regatul Unit a anunțat un nou val de sancțiuni. Potrivit unui comunicat al executivului britanic, sancțiunile vizează „atât generalii care comit atrocități în prima linie, cât și persoanele și întreprinderile care susțin armata lui Putin”.

În comunicat este menționat că în urma atacului provocat de Putin în regiunile Donețk și Lugansk și a informațiilor care dezvăluie bombardarea intenționată a infrastructurii și a persoanelor civile din Mariupol, ministrul de externe Liz Truss a anunțat joi, 21 aprilie, un nou val de 26 de sancțiuni - vizând persoane din domeniul apărării.

„Depravarea atacului Rusiei asupra poporului Ucrainei este clar pentru toată lumea. Aceștia vizează în mod deliberat spitalele, școlile și nodurile de transport din Mariupol și nu numai, așa cum au făcut-o în Cecenia și Siria”, a declarat ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, într-un comunicat.

„Marea Britanie este neclintită în sprijinul nostru pentru Ucraina și în tragerea la răspundere pe Putin și regimul său. Noul val de sancțiuni de astăzi lovește generalii și întreprinderile care susțin armata lui Putin”, a adăugat Truss.

Printre persoanele sancționate sunt:

- colonelul Azatbek Omurbekov, un ofițer comandant în armata rusă, implicat în „masacrul de la Bucha”;
- Generalul colonel Andrey Serdyukov, comandantul forțelor aeriene;
- Generalul-maior Valery Flyustikov, comandantul forțelor de operațiuni speciale;
- Generalul colonel Nikolay Bogdanovsky, prim-adjunct al șefului Statului Major General.

Totodată, noul val de samcțiuni vizează și persoane din afara armatei lui Putin, care sprijină activ invazia ilegală în Ucrainei. Printre acestea se numără Oleg Belozyorov, directorul general și președintele companiei de logistică Russian Railways, și Ilya Kiva, deputatul ucrainean care a dezertat și a fost expulzat, care a susținut public acțiunile Rusiei în Ucraina.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media