SONDAJ IMAS/ Aceeași configurație în noul Legislativ, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate

20 aprilie 2022, 14:00 Politică 337
Parlament, sala de plan, deputat.  Sursa: Replica Media

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și Partidul Șor ar fi fracțiunile ce vor reprezenta Legislativul de la Chișinău, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova. Datele au fost prezentate într-un nou sondaj realizat de către IMAS, la comanda companiei „Public Media”.

Din numărul total de respodenți, cei mai mulți și-ar da votul pentru PAS - 30,4%, iar partidele din opoziție, BCS ar obține 28,7% din sufragii, iar Partidul Politic „Șor” ar aduna 11,5%.

Potrivit studiului, Partidul Nostru, Partidul Democrația Acasă, Platforma DA, PDCM, AUR, PDM nu ar ajunge în Parlament, acumulând mai puțin de 5% fiind insuficient pentru a trece de pragul electoral.

Totodată, 7,1% dintre cetățeni au declarat nu s-ar prezenta la urna de vot, iar circa 14,2% au spus că nu știu ce să răspundă.Cercetare sociologică a fost executată la comanda companiei „Public Media”, realizată în perioada 4 - 18 aprilie 2022, pe un eșantion de 1.109 respondenți de 18 ani și în 93 de localități din Republica Moldova. Eroarea maximă de eşantionare este de ±3.0%.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media