Șefa statului a discutat cu ministra Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock

2 iunie 2022, 14:10 Politică 80
Maia Sandu și Annalena Baerbock.  Sursa: Președinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție telefonică cu ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock. Oficialele au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune, în contextul războiului din Ucraina, dar și despre agenda de integrare europeană a țării noastre.

„În ceea ce privește agenda bilaterală, Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru solidaritatea manifestată de-a lungul anilor de Germania față de Moldova și pentru sprijinul oferit în gestionarea crizelor curente cu care ne confruntăm. De asemenea, șefa statului și-a exprimat interesul pentru dinamizarea cooperării moldo-germane”, este menționat într-un comunicat al Președinției.

Șefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock va întreprins în martie o vizită de lucru în Republica Moldova.

Anterior s-a decis ca Germania va acorda un împrumut de 50 de milioane de euro, fără condiţionalităţi, Republicii Moldova, în ideea de a ajuta autorităţile de la Chişinău să facă faţă afluxului de refugiaţi din Ucraina şi costurilor ridicate cu energia

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media