SUA: Cel puțin 46 de cadavre au fost descoperite într-un camion abandonat în Texas

28 iunie 2022, 11:18 SUA 386
Migranți decedați într-un camion. Texas, 27 iunie 2022.  Sursa: BNO News

Corpurile fără viaţă a cel puţin 46 de migranţi au fost descoperite într-un camion luni, 27 iunie, în Texas, au anunţat autorităţi locale. Un oficial al serviciului local de pompieri a declarat că 16 persoane, inclusiv patru copii, au fost transportate la spital în stare gravă, transmite BBC.

„Până acum am preluat circa 46 de cadavre”, a indicat directorul serviciului de pompieri din San Antonio, Charles Hood, într-o conferinţă de presă, în care a comunicat că în camion au fost descoperiţi în plus 16 migranţi în stare gravă - 12 adulţi şi patru copii. Aceştia erau în stare „conştientă” în timp ce erau transportaţi la unităţi medicale pentru a li se acorda îngrijirile necesare.

Supraviețuitorii erau „fierbinți la atingere” și sufereau de insolație și epuizare de căldură, a mai relatat Charles Hood.

Camioane precum cel descoperit în oraşul San Antonio, la aproximativ 240 km de frontiera cu Mexic, sunt un mijloc de transport folosit frecvent de migranţii care încearcă să intre în SUA.

O astfel de călătorie este extrem de periculoasă, mai ales că vehiculele sunt rareori dotate cu aer condiţionat, iar oamenii din interior lor rămân deseori fără apă.

Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, şi-a exprimat regretul într-o postare pe Twitter în legătură cu această „tragedie” şi a transmis că un consul mexican, chiar dacă încă „nu se cunoaşte naţionalitatea” victimelor, se va deplasa la faţa locului.


„Au avut familii... și probabil că încercau să găsească o viață mai bună”, a spus primarul din San Antonio, Ron Nirenberg. „Nu este nimic altceva decât o tragedie umană îngrozitoare”.

Serviciile de intervenție au ajuns inițial la fața locului în jurul orei locale 18:00, ora locală (02:00 Chișinău), după ce au răspuns la un apel la numărul de urgență în care au fost informate despre un cadavru, a declarat șeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.

„Nu ar trebui să deschidem un camion și să vedem grămezi de cadavre acolo. Niciunul dintre noi nu vine la muncă imaginându-și asta”, a spus el.

El a adăugat că vehiculul, care a fost abandonat de șofer, nu avea aer condiționat funcțional, iar în interior nu era apă potabilă.

Clima din San Antonio este extrem de caldă în lunile de vară, temperaturile acolo ajungând luni la 39,4 C și se suspectează că victimele probabil au murit din cauza epuizării termice și a deshidratării.

Ministrul de Externe al Mexicului, Marcelo Ebrard, a declarat că printre cei transportați la spital se numără și doi guatemaleni. Naționalitățile celorlalte victime nu au fost stabilite deocamdată.

Oamenii legii din Texas au reținut trei persoane. Ancheta a fost predată agenților federali.

Traficul de migranţi clandestini au crescut semnificativ după alegerea lui Joe Biden, chiar dacă acesta încearcă încă de la sosirea sa la Casa Albă să limiteze afluxul migrator, încredinţând acest dosar complex vicepreşedintelui său Kamala Harris.

O tragedie similară a generat emoţie în 2017, când zece migranţi au fost descoperiţi fără viaţă într-o remorcă supraîncălzită ce staţiona într-o parcare în apropiere de San Antonio.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media