Peste 500 de localităţi ucrainene încă nu au energie electrică, în urma bombardamentelor ruseşti din ultimele săptămâni

4 decembrie 2022, 15:25 Ucraina 101
Atacuri aeriene Kiev, Ucraina 15 noiembrie 2022.  Sursa: UNIAN

Peste 500 de localităţi ucrainene încă nu aveau energie electrică duminică dimineaţă, în urma bombardamentelor ruseşti din ultimele săptămâni, care au avariat grav infrastructura esenţială din Ucraina, a indicat un reprezentant al Ministerului de Interne ucrainean, potrivit AFP.

Inamicul continuă să atace infrastructurile esenţiale ale ţării. În prezent, 507 de localităţi din opt regiuni ale ţării noastre sunt tăiate de la alimentarea electrică, a declarat Evgheni Ienin, adjunct al ministrului de interne ucrainean, potrivit AFP și Agerpres.

Regiunea Harkov este cea mai afectată, unde 112 de sate sunt izolate; în regiunile Doneţk şi Herson, peste 90; în regiunea Nikolaev, 82; în regiunea Zaporijjia, 76; în regiunea Lugansk, 43, a precizat el.

Bombardamentele rusești asupra centralelor electrice din Ucraina au dus la întreruperi și în țara noastră pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele.

Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit pe teritoriul ucrainean care aducea electricitate din România.

Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice putea fi serios afectate și întreruperile ar putea dura mai mult.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media