Sinteza ARBI pentru săptămâna trecută: 4 persoane, plasate în izolatorul CNA, alți 7 învinuiți sunt deținuți în Penitenciarul 11 și 13

19 decembrie 2022, 09:16 Justiție 308
Centrul Național Anticorupție (CNA).  Sursa: Replica Media

Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, a finalizat 7 delegații și a remis 6 avize, săptămâna trecută, preluând 200.000 de lei în administrare. La moment, Agenţia are în examinare 171 de delegații, pe 122 de cauze penale, în privința a 276 de subiecți.

CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

În context, Direcţia generală urmărire penală are în gestiune 338 dosare. Săptămâna trecută, 12 dosare au fost expediate procurorului cu propunere de transmitere în judecată.

Direcţia generală asigurare operativă a definitivat 4 expertize, dintre care o expertiză IT și 3 grafoscopice. În prezent, în procedură sunt 68 de expertize.

Direcţia analitică a finalizat 5 analize operaționale și a inițiat 2 - noi, alte 87 de analize operaționale fiind în procedură.

Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 26 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 22 rapoarte de expertiză și 5 avize, iar 52 de proiecte sunt în examinare. Serviciul juridic a participat la 9 ședințe de judecată.

În Cancelaria Centrului au fost înregistrate 1190 materiale, iar 47 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie.

Totodată, au fost eliberate 58 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 2 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

4 persoane a fost plasate în izolatorul CNA, alți 7 învinuiți sunt deținuți în Penitenciarul 11 și 13.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media