Spînu: Gata cu monopolul. Toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internațional Chișinău

30 ianuarie 2023, 17:59 Societate 222
Aeroportul Internațional Chisinau.  Sursa: Replica Media

Toți operatorii de taxi Vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internațional Chișinău, a anunțat luni ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu. Până acum, o singură companie avea permisiune să staționeze în fața Aeroportului, însă autoritățile au decis să elimine monopolul.

Spînu spune că operatorii de taxi vor avea o parcare amenajată, unde vor sta în rând și vor aștepta să preia pasagerii.

La terminalul de ieșire din aeroport vor fi amplasate indicatoare care vor ghida pasagerii către taximetriști. Principiul de funcționare va fi primul venit primul servit.

„Astfel, va fi evitat ambuteiajul din fața aeroportului, iar taximetriștii nu vor mai sta la ieșire să preia pasagerii. În acest sens, Aeroportul Internațional Chișinău a emis un regulament care explică detaliat cum va decurge toată procedura. În această săptămână va fi organizată o ședință cu reprezentanții companiilor de taxi unde va fi prezentat noul regulament”, a precizat viceprim-ministrul.

Serviciul de presă al Aeroportului a informat că implementarea Regulamentului pentru Desfășurarea Transportului de Persoane în Regim de Taxi în Perimetrul Aeroportului Internațional Chișinău s-a efectuat cu scopul fluidizării traficului rutier din fața terminalului, dar și pentru asigurarea confortului pasagerilor.

Amintim că până acum doar o singură companie de taxi ave permisiune de a staționa în fața aeroportului. Contractul cu această companie nu a fost prelungit.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media