Moldovagaz/ Erorile financiare din facturi la calcularea compensației vor fi ajustate pe parcursul perioadei reci a anului

13 ianuarie 2023, 12:55 Economie 296
Moldovagaz, factura la gaz.  Sursa: Replica Media

Cazurile identificate de neconcordanță a gradului de vulnerabilitate socială pentru unii consumatori, statut stabilit de guvern prin intermediul platformei www.compensatii.gov.md și cel indicat în facturile de plată, urmează să fie ajustate în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu operarea modificărilor corespunzătoare în baza de date, anunță Moldovagaz.

Conform prevederilor legale, furnizorul de gaze naturale calculează compensațiile pentru fiecare consumator casnic și le reflectă în factură, indicând volumul compensat, tariful compensat și suma compensată, categoria de vulnerabilitate energetică, precum și metoda de stabilire acesteia potrivit informației prezentate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Discrepanțele (erorile) financiare identificate vor fi recalculate/ajustate pe parcursului perioadei reci a anului, fiind reflectate ca avans în următoarele facturi de plată.

Pentru consultații suplimentare este disponibilă Linia verde guvernamentală 0 8000 5000 și adresa electronică [email protected] a Guvernului RM sau apelul la numărul unic 1304 al contact-centrului SA „Moldovagaz”.

Concomitent, Moldovagaz roagă consumatorii finali de gaze naturale să efectueze plățile conform facturilor emise pentru consumul din lunile noiembrie și decembrie 2022.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media