Președintele Parlamentului, la întrevedere cu diaspora din Turcia: „Deși de mai mulți ani sunt plecați din țară, oamenii noștri sunt conectați la realitățile de acasă”

26 ianuarie 2023, 09:17 Politică 128
Igor Grosu, la întâlnirea cu moldovenii stabiliți în Turcia.  Sursa: multimedia.parlament.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu mai mulți cetățeni moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Turcia, în cadrul căreia a discutat despre situația economică și socială din țară, precum și la problemele existente.

„M-am bucurat să remarc că, deși de mai mulți ani sunt plecați din țară, oamenii noștri sunt conectați la realitățile de acasă, le pasă de Moldova și rudele care au rămas în țară”, a precizat șeful Legislativului.

În cadrul discuțiilor, președintele Parlamentului a menționat despre determinarea fermă a autorităților în procesul de integrare europeană. Respectiv, i-a încurajat pe conaționalii noștri să continue să promoveze Republica Moldova ca destinație turistică și de afaceri.

„Le-am spus că avem nevoie de cât mai multe investiții în Republica Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri”, a anunțat Igor Grosu.

La finalul discuțiilor, președintele Parlamentului le-a mulțumit pentru susținere și pentru că și-au făcut timp pentru o discuție despre mersul lucrurilor în țara de baștină.

„După aceste discuții, am realizat că, indiferent că te-ai născut la Comrat, Soroca, Tighina, Chișinău, Anenii Noi, Cahul, Ștefan Vodă, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a concluzionat Igor Grosu.

Discuțiile au avut loc în incinta Teatrului de păpuși TEMPO din Ankara, acolo unde directoare este actrița Marina Yüce, originară din Autonomia Găgăuză, care, alături de colegii săi, au prezentat spectacolul „Guguță”.

La eveniment a fost prezentă și Leonida Timuș, stabilită de 7 ani în Turcia și care a venit special din Istanbul pentru a cânta în limba română, menționând că, de fiecare dată, la toate festivalurile, reprezintă cu drag și dor Moldova.

De asemenea, compozitorul Ivan Ciolacu, stabilit și el în Turcia, a prezentat un recital frumos la acordeon.

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează, în perioada 25 – 27 ianuarie curent, o vizită de lucru la Ankara, Turcia.

Speakerul Legislativului va avea, pe lângă întrevederi cu oficialii turci, o întâlnire cu moldovenii stabiliți în Turcia.
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media