Vizita Maiei Sandu în Elveția: Șefa statului a discutat cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel, despre securitatea regională

17 ianuarie 2023, 15:16 Politică 137
Președinta Maia Sandu și premierul Luxemburgului Xavier Bettel.  Sursa: presedinte.md

Președinta Maia Sandu, aflată în Elveția, și-a început vizita la Forumul Economic Mondial din Davos cu o întrevedere cu Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, cu care a discutat despre securitatea din regiunea noastră, dat fiind războiul din Ucraina.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre sprijinul de care are nevoie Republica Moldova în contextul crizei energetice precum și despre cooperarea între cele două țări pentru a avansa agenda de integrare europeană a Moldovei.

„I-am mulțumit premierului Bettel pentru sprijinul oferit în domeniul umanitar și al apărării și pentru susținerea parcursului nostru european”, a spus Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a reiterat invitația adresată prim-ministrului luxemburghez de a veni la Chișinău pe 1 iunie, la reuniunea Comunității Politice Europene.

Amintim că președinta Maia Sandu participă, în perioada 17-19 ianuarie, la Forumul Economic Mondial. În cadrul evenimentului, care va avea loc la Davos, în Elveția, șefa statului se va întâlni cu lideri mondiali și oficiali de nivel înalt din mai multe țări, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media