Sectorul HoReCa, lăsat fără ajutor din partea autorităților? Radu Marian: Legea care prevede reducerea TVA până la 6% în acest domeniu a fost prost scrisă și nu e valabilă în afara stării de urgență

23 iunie 2021, 17:22 Afaceri 141
Imagine simbol, sectorul HoReCa.  Sursa: www.pikist.com

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian susține că sectprul HoReCa „a fost lăsat baltă de autorități”, deoarece Legea care prevede reducerea TVA până la 6% în acest domeniu, elaborată de Partidul „Șor” și „Pentru Moldova”, este una „prost scrisă” și care nu poate fi „pusă în aplicare”. Mai mult de atât, nici Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului nu oferă o claritate celor din domeniul HoReCa în privința posibilității implementării acestei legi.

„Pe 23 aprilie 2021, deputații socialiști și șoriști au votat o lege care chipurile trebuia sa reducă cota TVA pentru industria HoReCa la 6%. Însă, fie din cauza incompetenței, sau a rea-voinței, legea a fost scrisă atât de prost încât ea nu poate fi pusă în aplicare. Deputații incompetenți au uitat să includă să specifice în text când intră în vigoare legea și nu au specificat ca legea să fie valabilă și în afara stării de urgență în sănătate publice (acum în niciun raion nu există stare de urgență în sănătate publică).

În rezultat, domeniul HoReCa a fost lăsat baltă de autorități, din nou. Mai mult decât atât, Comisia economie buget finanțe a Parlamentului, condusă de socialistul Burduja, refuză să comunice cu reprezentanții industriei despre implementarea acestei legi. Domeniul HoReCa a fost practic cel mai afectat sector al economiei din cauza restricțiilor impuse în timpul crizei pandemice. Chiar și așa, guvernarea lui Dodon nu a oferit nicio măsură reală de suport pentru evitarea falimentelor și a concedierilor în masă”, a scris Radu Marian pe pagina sa oficială de Facebook.Deputatul PAS a atașat și un act cu privire la răspunsul Ministerului Finanțelor către Asociația MĂR.Replica Media l-a contactat pe președintele Comisiei economie, buget și finanțe, socialistul Petru Burduja pentru a ne oferi o reacție la acest subiect, însă ne-a închis la apel.

Proiectul de lege a fost elaborat de deputații Partidului „ȘOR” și cei ai Platformei „Pentru Moldova” cu privire la reducerea în jumătate a TVA pentru HoReCa, în perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, fiind votat de Parlament, în două lecturi, în data de 23 aprilie 2021.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media