VIDEO/ Automobil care se transformă în avion, în doar 2 minute! Zbor de succes a unei mașini hibrid, cu 80 km/h, timp de 35 de minute, între aeroporturile Nitra şi Bratislava

1 iulie 2021, 12:43 Auto 374
Mașină hibrid.  Sursa: today.in-24.com

Hibridul de maşină şi avion „AirCar” a efectuat un test de zbor cu succes în timp de 35 de minute între Nitra și Bratislava, Slovacia, între două aeroporturi internaționale. Klein Vision, producătorul acestui avion, a spus că după aterizare, în termen de 3 minute de la apăsarea unui buton, acest avion a fost transformat într-o mașină sport, scrie stuffunknown.com și Today. in-24

În timpul testului, avionul a fost condus de inventatorul său, profesorul Stephen Klein. Potrivit companiei, această mașină a parcurs distanța dintre cele două aeroporturi în mai puțin de jumătate din timpul preconizat.

Fondatorul și CEO-ul Klein Vision, Stephen Klein, l-a condus ca o mașină normală după ce a aterizat pe aeroport. Această mașină-aeronavă hibridă Klein Vision, este alimentată de un motor BMW și funcționează cu combustibil obișnuit pompat pe benzină.

Această mașină hibrid în 2 minute se transformă în avion și îi ia doar 15 secunde pentru a decola, după aceea. Avionul cu motor pe benzină poate accelera la 190 km / h. Potrivit companiei, această mașină zburătoare hibridă cu sistem cu elice fixe poate parcurge o distanță de 1000 km la o altitudine de aproape 2.500 m.

Potrivit sursei citate, următoarea țintă a lui Klein este să-și mărească viteza la 300 km / h la o singură încărcare a rezervorului de combustibil și la 1.000 km / h la o singură reîncărcare a rezervorului de combustibil. Această mașină a petrecut până acum un total de 40 de ore în aer în timpul a peste 140 de zboruri de testare.

Acum, această mașină a reușit, de asemenea, să facă o întoarcere bruscă de 45 de grade. În timpul zborului de test între cele două aeroporturi internaționale, mașina a atins o viteză de 170 km / h. Compania spune că această mașină a transformat science fiction-ul în realitate. Acest concept este un exemplu viu al viitorului.

După ce a părăsit cabina de pilotaj a aeronavei peste Bratislava, Stephen Klein a spus că odată cu acest zbor a început o nouă eră a vehiculelor terestre și aeriene. Acest lucru a deschis o nouă categorie de transport. El a descris experiența zborului de testare ca fiind normală și plăcută. De asemenea, a spus că poate transporta două persoane cu o limită de greutate combinată de 200 kg. El a spus că motorul de 300 CP va fi instalat în Aircar Prototype-2. Are certificatul de aeronavă EASA CS-23 împreună cu permisul rutier M-1.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media