VIDEO/ Automobil care se transformă în avion, în doar 2 minute! Zbor de succes a unei mașini hibrid, cu 80 km/h, timp de 35 de minute, între aeroporturile Nitra şi Bratislava

1 iulie 2021, 12:43 Auto 570
Mașină hibrid.  Sursa: today.in-24.com

Hibridul de maşină şi avion „AirCar” a efectuat un test de zbor cu succes în timp de 35 de minute între Nitra și Bratislava, Slovacia, între două aeroporturi internaționale. Klein Vision, producătorul acestui avion, a spus că după aterizare, în termen de 3 minute de la apăsarea unui buton, acest avion a fost transformat într-o mașină sport, scrie stuffunknown.com și Today. in-24

În timpul testului, avionul a fost condus de inventatorul său, profesorul Stephen Klein. Potrivit companiei, această mașină a parcurs distanța dintre cele două aeroporturi în mai puțin de jumătate din timpul preconizat.

Fondatorul și CEO-ul Klein Vision, Stephen Klein, l-a condus ca o mașină normală după ce a aterizat pe aeroport. Această mașină-aeronavă hibridă Klein Vision, este alimentată de un motor BMW și funcționează cu combustibil obișnuit pompat pe benzină.

Această mașină hibrid în 2 minute se transformă în avion și îi ia doar 15 secunde pentru a decola, după aceea. Avionul cu motor pe benzină poate accelera la 190 km / h. Potrivit companiei, această mașină zburătoare hibridă cu sistem cu elice fixe poate parcurge o distanță de 1000 km la o altitudine de aproape 2.500 m.

Potrivit sursei citate, următoarea țintă a lui Klein este să-și mărească viteza la 300 km / h la o singură încărcare a rezervorului de combustibil și la 1.000 km / h la o singură reîncărcare a rezervorului de combustibil. Această mașină a petrecut până acum un total de 40 de ore în aer în timpul a peste 140 de zboruri de testare.

Acum, această mașină a reușit, de asemenea, să facă o întoarcere bruscă de 45 de grade. În timpul zborului de test între cele două aeroporturi internaționale, mașina a atins o viteză de 170 km / h. Compania spune că această mașină a transformat science fiction-ul în realitate. Acest concept este un exemplu viu al viitorului.

După ce a părăsit cabina de pilotaj a aeronavei peste Bratislava, Stephen Klein a spus că odată cu acest zbor a început o nouă eră a vehiculelor terestre și aeriene. Acest lucru a deschis o nouă categorie de transport. El a descris experiența zborului de testare ca fiind normală și plăcută. De asemenea, a spus că poate transporta două persoane cu o limită de greutate combinată de 200 kg. El a spus că motorul de 300 CP va fi instalat în Aircar Prototype-2. Are certificatul de aeronavă EASA CS-23 împreună cu permisul rutier M-1.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media