ULTIMA ORĂ/ PCCOCS cere 30 de zile de arest pentru Dorin Damir și ceilalți doi figuranți în dosarul fostei Direcții 5 a MAI

6 iulie 2021, 18:54 Justiție 149
Dorin Damir.  Sursa: Cotidianul.md

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au solicitat în instanță aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile pentru cei trei figuranți în dosarul fostei Direcții nr. 5 din cadrul Ministerului de Interne, printre care și președintele FEA. Demersurile au fost depuse astăzi, 6 iulie, la două zile de la reținerea acestora.

„În seara zilei de marți, procurorii PCCOCS au depus demersurile de aplicare a arestului preventiv, pentru un termen de 30 de zile, în privința celor trei persoane reținute în dosarul fostei Direcții 5 a MAI”, se arată în anunțul PCCOCS.

Este vorba despre Dorin Damir, finul de cununie a lui Vladimir Plahotniuc, Valeriu Cojocari, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți și un angajat al Poliției de Frontieră.

Cei trei sunt vizați în cadrului unui dosar ce privește activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componente de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Amintim că în dimineața zilei de luni, 5 iulie, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (​PCCOCS) au descins cu percheziții la birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane din Chișinău.

Ulterior, Procurarura a confirmat reținerea lui Dorin Damir, a fostului șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 - Valeriu Cojocaru, actual șef al IP Balți, și a unui angajat al Poliției de Frontieră.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media