UPDATE/ Tragedia de la Brovarî/ Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei: Operațiunea de căutare și salvare - încheiată; 14 persoane au murit, inclusiv 1 copil

18 ianuarie 2023, 16:33 Ucraina 284
elicopter căzut în apropierea unei grădiniței din regiunea Kiev.  Sursa: Telegram/Pаньше всех. Ну почти.

UPDATE 16:31. Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei informează că, la ora 15:45, operațiunea de căutare și salvare a fost încheiată. Astfel, din datele oficiale - 14 persoane au decedat, inclusiv un copil, deși anterior se vehicula cifra de 18 decese, între care 3 copii.

UPDATE 15:50. Șeful poliției naționale a Ucrainei, Igor Klimenko, a fost numit ministru interimar de interne după ce Denis Monastirski a fost ucis împreună cu alți înalți oficiali și mai mulți copii într-un accident de elicopter într-o suburbie a Kievului în această dimineață.

UPDATE 19:45. În localitatea Brovarîi au fost declarate trei zile de doliu, în legătură cu tragedia care a avut loc miercuri și a luat viața a 14 persoane, a anunțat pe Telegram primarul din Brovarî Igor Sapojko.

„În legătură cu tragedia de astăzi în Brovarî, zilele de 19, 20 și 21 ianuarie au fost declarate Zile de doliu în comunitatea noastră... O zi neagră... Nu există cuvinte pentru a transmite durerea pierderii...” a scris Sapojko. El a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor.

UPDATE 12:24. Potrivit unui reprezentant al biroului președintelui Ucrainei, la bordul elicopterului care s-a prăbușit în Brovarî, lângă Kiev, se aflau nouă persoane. Potrivit datelor preliminare, nu există supraviețuitori, a spus Kiril Timoșenko la un briefing. El a confirmat, de asemenea, că liderii Ministerului Afacerilor Interne din țară au murit în accident. La această oră se cunosc despre 18 morți, inclusiv trei copii. 29 de persoane au fost rănite, inclusiv 15 copii.


UPDATE 11:55. Procurorul general al Ucrainei a spus că momentan nu este clar ce a cauzat prăbușirea elicopterului în regiunea Kiev, se iau în considerare tot felul de versiuni.

UPDATE 11:02. Numărul morților în accidentul de elicopter din Brovarî, în care a decedat inclusiv ministrul de Interne și adjuncții săi, crește la 18. Alexei Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev, a declarat că trei copii se numără printre cei morți.

„Tragedie în Brovarî. Numărul victimelor a crescut. Începând cu ora 10:30 — 18 morți, inclusiv trei copii. Se cunosc aproximativ 29 de răniți, dintre care 15 copii. Victimelor se acordă toată asistența necesară. Toate serviciile de urgență sunt la fața locului”, a scris oficialul pe Telegram.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un elicopter s-a prăbușit miercuri dimineață lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din orașul ucrainean Brovarî din regiunea Kiev, potrivit lui Alexei Kuleba, șeful administrației militare regionale Kiev. Aceeași informație a fost furnizată și de Kiril Timoșenko, adjunct al șefului biroului președintelui Ucrainei, transmite BBC.

Din informațiile preliminare, cel puțin 17 persoane, între care 2 copii, și-au pierdut viața. De asemenea, printre victime se înregistrează Ministrul Interne al Ucrainei, Denis Monastriski, și adjuncții săi.

„La fața locului este în desfășurare o operațiune de salvare. Potrivit informațiilor preliminare, până în prezent, 17 persoane au murit, inclusiv 2 copii. În spitale sunt 22 de persoane, dintre care 10 copii”, a scris pe Telegram Kiril Timoșenko, adjunct al șefului biroului președintelui Ucrainei.


Șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko, a anunțat că conducerea Ministerului Afacerilor Interne al țării este una printre victimele accidentului aviatic de miercuri dimineață.

Potrivit acestuia, elicopterul prăbușit aparținea Departamentului pentru Situații de Urgență.

„În urma prăbușirii, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a murit: ministrul, prim-viceministrul și secretarul de stat. În total, acum se cunosc 17 morți, inclusiv doi copii. Nouă dintre ei se aflau la bord”, a scris Klimenko pe pagina sa de Facebook.

Toate serviciile de urgență sunt la fața locului.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media