Târgul Colindătorilor, inaugurat în scuarul Palatului Naţional „Nicolae Sulac”. Programul cultural-artistic planificat pentru astăzi

24 decembrie 2022, 15:07 Cultură 189
Târgul Colindătorilor.  Sursa: Ministerul Culturii/ Facebook

Târgul de Crăciun organizat de Guvernul R. Moldova a fost inaugurat în scuarul Palatului Naţional „Nicolae Sulac”, iar în acest context, în perioada 23 decembrie - 7 ianuarie, va fi deschis Târgul meșterilor populari și al producătorilor autohtoni.

Astfel, în perioada menționată, între orele 12:00-22:00, mai mulți producători locali și peste 20 de meșteri populari vor aștepta cetățenii în căsuțele de lemn din Scuarul Palatului Naţional „Nicolae Sulac” cu expoziții de obiecte meșteșugărești (instrumente populare, piese componente ale costumului tradițional, obiecte de lemnărit, olărit, din fibre vegetale etc.) și cu delicii, bucate tradiționale și vin fiert.

Totodată, astăzi va avea loc programul artistic din cadrul „Târgului Colindătorilor”.

„Începând cu ora 16:00, vă așteptăm în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac” pentru a vă bucura de prestațiile mai multor soliști autohtoni, cât și de programul pregătit de Fanfara din or. Ştefan Vodă, formațiile folclorice: „Baștina”, s. Popeștii de Sus, r. Drochia, „Țărăncuța”, Chițcanii Vechi, Telenești și „La izvoare”, Vărăncău, Soroca”, se arată în anunțul Ministerului Culturii.

Amintim că municipiul Chișinău a îmbrăcat straiele de sărbătoare la 17 decembrie, atunci când luminile festive au fost aprinse în toate sectoarele orașului și a fost deschis Târgul de Crăciun.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media