VIDEO/ Autocar cu zeci de turiști greci, implicat într-un grav la București. O persoană a murit, alte 21, rănite și duse la spitale

23 decembrie 2022, 16:39 România 778
Accident la București.  Sursa: Inquam Photos/ George Călin/Digi24.ro

Un accident tragic s-a produs vineri în Pasajul Unirii din București, capitala României, fiind implicat un autocar în care se aflau aproape 50 de turiști greci și care a intrat în limitatorul de înălțime. Un om a murit, iar alți patru răniți au avut nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare. Conform Ministerului Sănătății din România, mai multe ambulanțe și echipaje SMURD au intervenit, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă la fața locului şi au transportat victimele la Spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar Arseni, Sfântul Ioan şi Militar din București, relatează Hotnews.

ISU Bucureşti - Ilfov precizează că autocarul transporta cetăţeni greci şi că în urma impactului patru au rămas încarcerate.

Geamurile autocarului care transporta 47 de pasageri greci au fost sparte și plafonul a fost strivit în momentul în care structura de metal de la intrarea în Pasajul Unirii s-a desprins în urma impactului. Limitatorul distrus a patruns prin autocar și a ajuns până la nivelul scaunelor, potrivit imaginilor difuzate de Digi 24.

„Autocarul a trecut de presemnalizarea cu lanțuri, înainte de intrare în pasaj, a rupt lanțurile, nu a mai putut opri și a intrat în barierele dinainte de intrarea în tunel. Ușa din față s-a blocat, au fost mai multe persoane care nu au purut ieși, a intervenit descarcerarea”, a declarat Toni Greblă, prefectul Capitalei, la Digi24.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Româniai, Raed Arafat, a declarat că este vorba despre un accident „destul de grav”.

„Numărul total este de 22 de persoane duse la 4 spitale. Pacientul în stop cardiac a fost declarat decedat. Mai este un pacient în stare gravă, intubat, internat la Floreasca. Au fost preluate de ISU și duse la hotelul din București unde aveau rezervări.Am vorbit cu ambasada Greciei și va exista translator la spitalele la care au ajuns victimele”, a spus oficialul român.

Rezultatul testării conducătorului auto cu aparatul DrugTest este negativ, a anunţat Brigada Rutieră din București.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media