România: Plicuri cu conținut suspect, trimise Ambasadei Ucrainei la București. Serviciul Român de Informații a ridicat obiectele pentru expertiză

6 decembrie 2022, 13:01 România 221
Serviciul Român de Informații.  Sursa: www.sri.ro

Două plicuri ce ar avea un conţinut suspect au fost depistate, astăzi, 6 decembrie, la sediul Ambasadei Ucrainei din Bucureşti, potrivit Agerpres, cu referire la poliţiştii de la DGPMB - Secţia 1. Obiectele au fost ridicate în vederea expertizării, a anunţat Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Potrivit SRI, în acest caz „se colaborează cu toate instituţiile abilitate”.

Poliţiştii de la DGPMB - Secţia 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, marţi, în jurul orei 11:00, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect.

Serviciul Român de Informaţii a informat că este vorba despre Ambasada Ucrainei de la Bucureşti.

„Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel la 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniştii au demarat procedura standard pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate şi transportate în siguranţă”, a precizat SRI, citează Agerpres.

Poliţia spaniolă a confiscat, luni, alte trei colete suspecte adresate diplomaţilor ucraineni la un oficiu poştal, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, potrivit agenţiilor de presă Ukrinform şi DPA. Numărul total de ameninţări la adresa instituţiilor diplomatice ucrainene din străinatate a ajuns astfel la 21 de cazuri, a arătat purtătorul de cuvânt citat.

Colete însângerate conţinând ochi de animale au ajuns săptămâna trecută la ambasade ucrainene din mai multe ţări. Înainte de aceasta, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituţii din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit uşor.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media