Expertul în energetică Ion Munteanu este noul director al Agenției pentru Eficiența Energetică

1 februarie 2023, 13:11 Economie 173
Ion Muntean prezentat de secretarul de stat, Constantin Borosan.  Sursa: Andrei Spînu/Facebook

Unul dintre cei mai cunoscuți experți în energetică din Moldova, Ion Munteanu va ocupa funcția de șef al Agenției pentru Eficiența Energetică (AEE). Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu care spune că noul director la AEE a fost prezentat astăzi, miercuri 1 februarie de către secretarul de stat, Constantin Borosan.

Potrivit mesajului ministrului, Ion Muntean deține titlu de doctor în managementul energetic și activează în calitate de lector universitar la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova. La fel, directorul AEE, este certificat de către Camera de Comerț și Industrie din Potsdam, Germania în calitate de Manager Energetic European și a absolvit numeroase cursuri de formare profesională și perfecționare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile atât în țară, cât și peste hotare.

Pe parcursul a peste 10 ani a activat în calitate de expert asociat pe domeniul energetic în cadrul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, dar și în calitate de expert în numeroase proiecte naționale și internaționale implementate de instituții de finanțare și dezvoltare din domeniu precum PNUD, GIZ, UNIDO, USAID etc.

„Îi urez succes domnului Muntean în consolidarea capacității instituției și promovarea politicilor de eficiență energetică. La acest capitol Moldova este abia la început de drum, avem nevoie de oameni care să promoveze eficiența energetică și consumul rezonabil”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de facebook.

Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare necesare pentru implementarea proiectelor în domeniu.
Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media