Incendiul de lângă Piața Centrală a fost stins: Au intervenit 82 de salvatori și pompieri cu 24 unități de tehnică

18 decembrie 2022, 10:08 Societate 249
Pompierii luptă cu flăcările .  Sursa: IGSU via Facebook

Incendiul de proporții din centrul capitalei a fost lichidat complet în această noapte, la ora 2 și 8 minute, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Este vorba despre un depozit de mărfuri și gherete de pe strada Alexandru cel Bun nr. 26 aflat în preajma Pieței Centerale din capitală și care a ars aproape în întregime.

IGSU anunță că 82 de salvatori și pompieri cu 24 unități de tehnică, conform numărului sporit de intervenție de nivel III au luptat cu flăcările mai multe ore.

„Potrivit ultimelor informații colectate de la fața locului, focul a mistuit peste 1000 de metri pătrați, de bunuri materiale și gherete pentru comercializarea mărfurilor. La fața locului pentru asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor au intervenit 44 de angajați IGP și IGC, fiind implicate subdiviziunile necesare ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat al salvatorilor.

Pompierii spun că au reușit să localizeze incendiul într-un timp rezonabil și au reușit să evite răspândirea flăcărilor spre sectorul locativ din preajmă și astfel au fost evitate și alte pierderi, iar la moment se cercetează motivele izbucnirii focului.

„În procesul de intervenție la lichidarea focului, pompierii s-au confruntat cu problema presiunii scăzute în rețeaua de alimentare cu apă a hidranților stradali. La moment la fața locului lucrează Laboratorul experimental antiincendiar al IGSU pentru elucidarea circumstanțelor, dar și a cauzei de izbucnire a focului. Versiunile de izbucnire a incendiului urmează a fi lansate de specialiști în urma cercetării statice și dinamice a locului de producere a arderii. În urma incendiului nu au fost raportate victime. Cazul este cercetat de organele competente”, se mai arată în comunicat.

Amintim că în seara zilei de sâmbătă. 17 decembrie, un incendiu de proporții a izbucnit la un depozit de lângă Piața Centrală. Fumul negru a fost observat din diferite sectoare ale orașului, iar pentru gestionarea situației la fața locului a fost instituit statul major.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media