Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu, în vizită de lucru la Madrid: Aprofundarea dialogului bilateral moldo-spaniol, printre subiectele agendei

23 ianuarie 2023, 21:35 Politică 59
Nicu Popescu.  Sursa: mfa.gov.md

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, la invitația omologului spaniol, José Manuel Albares Bueno, în perioada 23 – 24 ianuarie efectuează o vizită de lucru la Madrid, Spania. Oficialul va discuta aprofundarea dialogului bilateral moldo-spaniol, agenda europeană a țării noastre, organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene dar și subiectele de actualitate în plan regional în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Agenda de lucru va cuprinde consultări bilaterale moldo-spaniole la sediul ministerului de externe al Spaniei. După întrevederea delegațiilor naționale, pe data de 24 ianuarie miniștrii de externe vor susține declarații de presă care vor fi transmise în direct pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene după ora 16:30 (ora Chișinăului).

În programul de lucru, oficialul moldovean va avea întrevederi cu Meritxell Batet Lamaña, președinta Congresului Deputaților, Pau Mari Klose, președintele comisiei politică externă al Congresului Deputaților, Santiago Miralles, directorul Școlii diplomatice spaniole.

Totodată, ministrul de externe Nicu Popescu va participa la atelierul de lucru organizat de Consiliul European pentru Relații Externe, pe subiectul Comunității Politice Europene, găzduite de țara noastră pe data de 1 iunie.

În marja vizitei, vicepremierul Nicu Popescu va vizita Centrul Satelitar al Uniunii Europene SATCEN, va susține o lecție publică la Școala diplomatică din Spania și va acorda interviuri presei naționale spaniole. În seara zilei de 24 ianuarie, oficialul moldovean se va întâlni cu diaspora la sediul ambasadei Republicii Moldova de la Madrid.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media