MAEIE confirmă că șoferul implicat în teribilul accident din Grecia, soldat cu 7 morți și 7 răniți, este cetățean moldovean

19 noiembrie 2021, 15:42 Diaspora 197
Accident Grecia.  Sursa: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a confirmat faptul că șoferul implicat în teribilul accident care s-a produs noaptea trecută pe șoseaua internațională Egnatia din Grecia este cetățean al Republicii Moldova. Reprezentanții instituției spun că au fost întreprinse demersuri către autoritățile elene pentru a obține informații și despre identitatea victimelor accidentului.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă s-a autosesizat despre producerea unui accident rutier în apropierea localității Rodopi din Grecia. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru a obține informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate”, se arată în comunicatul MAEIE.

Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile elene, șoferul automobilului implicat în accident, cetățean al Republicii Moldova, a suferit răni ușoare.

Autoritățile elene au demarat o anchetă care este în desfășurare pentru stabilirea circumstanțelor accidentului, se menționează în comunicat.

Amintim că în noaptea de vineri, 19 noiembrie, un vehicul cu migranți ilegali, condus de un moldovean, s-a izbit de un punct de taxare de pe șoseaua internațională Egnatia Odos, din regiunea localității Rodopi. Impactul a fost atât de puternic, încât a fost nevoie de intervenția pompierilor, care au descarcerat șapte morți și șapte răniți din mașina făcută zob.

Potrivit presei elene, șoferul conducea cu viteză excesivă, în încercarea de a scăpa de o patrulă a poliției grecești, înainte să nimerească în accident.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media