MAEIE confirmă că șoferul implicat în teribilul accident din Grecia, soldat cu 7 morți și 7 răniți, este cetățean moldovean

19 noiembrie 2021, 15:42 Diaspora 178
Accident Grecia.  Sursa: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a confirmat faptul că șoferul implicat în teribilul accident care s-a produs noaptea trecută pe șoseaua internațională Egnatia din Grecia este cetățean al Republicii Moldova. Reprezentanții instituției spun că au fost întreprinse demersuri către autoritățile elene pentru a obține informații și despre identitatea victimelor accidentului.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă s-a autosesizat despre producerea unui accident rutier în apropierea localității Rodopi din Grecia. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru a obține informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate”, se arată în comunicatul MAEIE.

Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile elene, șoferul automobilului implicat în accident, cetățean al Republicii Moldova, a suferit răni ușoare.

Autoritățile elene au demarat o anchetă care este în desfășurare pentru stabilirea circumstanțelor accidentului, se menționează în comunicat.

Amintim că în noaptea de vineri, 19 noiembrie, un vehicul cu migranți ilegali, condus de un moldovean, s-a izbit de un punct de taxare de pe șoseaua internațională Egnatia Odos, din regiunea localității Rodopi. Impactul a fost atât de puternic, încât a fost nevoie de intervenția pompierilor, care au descarcerat șapte morți și șapte răniți din mașina făcută zob.

Potrivit presei elene, șoferul conducea cu viteză excesivă, în încercarea de a scăpa de o patrulă a poliției grecești, înainte să nimerească în accident.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media