Chișinăul, în continuare, sub cod portocaliu de alertă epidemiologică. Situația COVID-19 în spitalele municipale

6 decembrie 2021, 13:12 Sănătate 59
COVID-19 spital/Imagine simbol.  Sursa: www.wric.com

Municipiul Chișinău rămâne în continuare în alertă epidemiologică sporită cu infecția COVID-19, deși se atestă o tendință de micșorare a numărului cazurilor de îmbolnăviri prin infecția cu noul coronavirus în rândul populației, potrivit Direcției generale asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău.

În baza indicatorilor prezentați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în capitală se menține stare de urgență în sănătate publică pentru care a fost stabilit gradul de alertă „cod portocaliu”.

Astfel, în prezent, în spitalele municipale sunt internați 430 pacienți confirmați COVID-19, dintre care, 38 în stare foarte gravă, 184 în stare gravă, 194 - în stare medie și 14 - în stare ușoară.

Totodată, în municipiul Chișinău, la ziua raportării, total sunt 136.187 cazuri confirmate COVID-19, recuperate - 135.811 pacienți, decese - 2.591 (la data de 05.12.2021).

Având în vedere situația epidemiologică în municipiul Chișinău, începând cu 23.11.2021, a fost sistată internarea pacienților COVID-19 confirmați la: C.I.E „MoldExpo”, (asigură triajul, 100 paturi); SCM Boli Contagioase de Copii - micșorat numărul de paturi COVID cu 25; SCMC „Valentin Ignatenco" - sistată internarea pacienților cu coronavirus.

De asemenea, din 30.11.2021 la SCM „Gh. Paladi”, a fost redusă capacitatea de spitalizare cu 110 paturi (bl. A), cu menținerea a 9 paturi ATI, iar la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie a fost sistată internarea pacienților cu COVID-19.

În prezent, capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este de 960 paturi (inclusiv 100 paturi triaj la C.I.E. „Moldexpo”, 71 paturi sunt în secțiile de terapie intensivă (inclusiv 4 paturi pentru copii).

Primarul capitalei, Ion Ceban, a precizat în cadrul ședinței de luni a serviciilor operative că în eventualitatea creșterii în perioada următoare incidenţei cu noua tulpină de coronavirus, spaţiile de la C.I.E. „Moldexpo" vor putea fi reactivate foarte rapid.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media