Chișinăul, în continuare, sub cod portocaliu de alertă epidemiologică. Situația COVID-19 în spitalele municipale

6 decembrie 2021, 13:12 Sănătate 75
COVID-19 spital/Imagine simbol.  Sursa: www.wric.com

Municipiul Chișinău rămâne în continuare în alertă epidemiologică sporită cu infecția COVID-19, deși se atestă o tendință de micșorare a numărului cazurilor de îmbolnăviri prin infecția cu noul coronavirus în rândul populației, potrivit Direcției generale asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău.

În baza indicatorilor prezentați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în capitală se menține stare de urgență în sănătate publică pentru care a fost stabilit gradul de alertă „cod portocaliu”.

Astfel, în prezent, în spitalele municipale sunt internați 430 pacienți confirmați COVID-19, dintre care, 38 în stare foarte gravă, 184 în stare gravă, 194 - în stare medie și 14 - în stare ușoară.

Totodată, în municipiul Chișinău, la ziua raportării, total sunt 136.187 cazuri confirmate COVID-19, recuperate - 135.811 pacienți, decese - 2.591 (la data de 05.12.2021).

Având în vedere situația epidemiologică în municipiul Chișinău, începând cu 23.11.2021, a fost sistată internarea pacienților COVID-19 confirmați la: C.I.E „MoldExpo”, (asigură triajul, 100 paturi); SCM Boli Contagioase de Copii - micșorat numărul de paturi COVID cu 25; SCMC „Valentin Ignatenco" - sistată internarea pacienților cu coronavirus.

De asemenea, din 30.11.2021 la SCM „Gh. Paladi”, a fost redusă capacitatea de spitalizare cu 110 paturi (bl. A), cu menținerea a 9 paturi ATI, iar la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie a fost sistată internarea pacienților cu COVID-19.

În prezent, capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este de 960 paturi (inclusiv 100 paturi triaj la C.I.E. „Moldexpo”, 71 paturi sunt în secțiile de terapie intensivă (inclusiv 4 paturi pentru copii).

Primarul capitalei, Ion Ceban, a precizat în cadrul ședinței de luni a serviciilor operative că în eventualitatea creșterii în perioada următoare incidenţei cu noua tulpină de coronavirus, spaţiile de la C.I.E. „Moldexpo" vor putea fi reactivate foarte rapid.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media