Germania a inclus Republica Moldova în lista roșie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite din cauza pandemiei

20 septembrie 2021, 10:02 Diaspora 228
Graniță, Germania.  Sursa: Picture Alliance/dpa/CTK/S. Kubes

Germania a inclus Republica Moldova, din 19 septembrie, în categoria statelor cu incidența ridicată a noilor cazuri de SARS-CoV-2. Astfel, persoanele care inenționează să călătorească în Germania din Republica Moldova vor fi nevoiți să îndeplinească un set obligatoriu de condiții, menite să prevină răspândirea noului coronavirus, pentru a avea acces pe teritoriul german, anunță ambasada moldovenească în Republica Federală Germania.

Din 19 septembrie, intrarea în Germania este permisă persoanelor vaccinate cu condiția că:

1. persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară;

2. să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima vaccinare;

3. vaccinul să fie omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich

Persoana urmează să se înregistreze online la www.einreiseanmeldung.de, cu includerea tuturor datelor personale, după care să primească un document de confirmare în format PDF care urmează a fi imprimat și prezentat la solicitarea autorităților germane. De asemenea, pentru a evita obligativitatea carantinei, persoana urmează să încarce dovada vaccinării pe site-ul sus-menționat. În caz contrar, persoana este obligată să stea în carantină până la prezentarea dovezii vaccinării în modul stabilit de autoritățile germane.

Pentru persoanele care nu sunt vaccinate complet cu un vaccin omologat la nivelul UE, rămân în continuare valabile regulile de intrare în Germania, i.e. doar dacă există motive care pot fi certificate la intrarea în țară, printre care:

(a) permis de ședere/domiciliul legal;

(b) contract de muncă în domenii precum cele ale sănătății, industriei alimentare, transportului de mărfuri;

(c) reuniune familială (soț/soție/copii minori). Pentru reîntregirea familiei, ca măsură primară, este nevoie să fie respectată procedura legală, realizată prin misiunile diplomatice ale Republicii Federale Germania acreditate în străinătate;

(d) tratament medical, dacă există o confirmare de la doctor și dacă viața pacientului este în pericol. Persoana care urmează a fi tratată poate fi însoțită de până la 2 însoțitori;

(e) studii, în cazul în care instituția de învățământ insistă asupra prezenței fizice a elevului/studentului, având în vedere trecerea temporară la regimul online de învățământ.

Ambasada Republicii Moldova informează, de asemenea, că la intrare în Germania urmează să fie prezentat un test PCR sau antigen negativ pentru infecția SARS-CoV-2 (de la 12 ani), efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea deplasării în Germania și care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

La 9 septembrie 2021, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a instituit stare de urgență în sănătate publică pe tot teritoriul Republicii Moldova până pe 30 octombrie și a stabilit un șir de noi măsuri anti-COVID.

Decizia a fost aprobată după ce incidența cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut dramatic în ultimele săptămâni.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media