Peste 1.000 de călugări, care locuiesc în mănăstirile de pe muntele Athos, infectați cu COVID-19

15 septembrie 2021, 18:11 Externe 695
Călugări.  Sursa: Facebook

Peste 1.000 de călugări, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstiri de acolo, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit, relatează televiziunea greacă SKAI.

Doar 20% dintre călugări au făcut vaccinul anti-COVID, iar imaginile filmate în ultimele zile arată că nu au adoptat portul măștii, nici distanțarea socială.

O creştere importantă a numărului de cazuri de coronavirus a avut loc în mănăstirile din Grecia, zeci de călugări fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă. În Mănăstirea Petrinou Dasou din Tesalia s-a înregistrat un deces de coronavirus, iar 25 de călugări au fost spitalizați.

În Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri pozitive, iar în Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Evros și în Panagia Perivleptos din Evia a fost confirmat câte un deces.

Pe de altă parte, între mănăstirile care au respectat măsurile de sănătate pentru populație sunt Evangelismos din Halkidiki și Agios Ioannis Sourotis, unde toți călugării au fost vaccinați.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media