Reacția Alei Nemerenco, după ce BCS a inițiat o moțiune simplă: „Este un exercițiu democratic. Eu voi merge în Parlament să răspund la întrebările deputaților”

12 noiembrie 2021, 14:10 Politică 310
Ala Nemerenco.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Ala Nemerenco s-a arătat deschisă de a merge la raport în fața deputaților Parlementului Republicii Moldova, după ce fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a înaintat moțiune simplă împotriva Ministerului Sănătății privind gestionarea ineficientă a crizei pandemice.

„Orice moțiune este un exercițiu democratic. Cu cât este mai democratică societatea, cu atât o moțiune de cenzură vine să clarifice lucrurile. Eu voi merge în Parlament, voi utiliza această posibilitate ca să ofer de la tribuna Parlamentului informații despre situația pandemică din țară, să vorbesc despre problemele de care se confruntă sistemul de sănătate, să prezint rezultatele pe care le-am înregistrat la 100 de zile de guvernare, prioritățile noastre și voi răspunde la întrebările deputaților”, se arată în reacția șefei Ministerului Sănătății.

Amintim că fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat, în cadrul ședinței din 11 noiembrie, o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. Deputatul Vladimir Odnostalco a dat citire textului moțiunii, iar în motivarea prezentată, autorii invocă „gestionarea ineficientă a crizei sanitare, cauzată de pandemia COVID-19”.

Aceasta este a doua moțiune simplă înaintată de opoziție împotriva actualei guvernări, la 14 octombrie. Prima moțiune, la fel inițiată de BCS, a fost împotriva politicilor ministrului Justiției Sergiu Litvinenco, însă a fost respinsă de Parlament.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă se supune dezbaterii în ședința plenară a Parlamentului, fiind însoţită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se face în termen de până la 7 zile lucrătoare de la data depunerii moţiunii. Dezbaterea moţiunii simple în ședința plenară are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media