ULTIMA ORĂ/ Percheziții acasă la ex-șeful PCCOCS, Ion Caracuian

15 decembrie 2021, 14:09 Justiție 150
Procuratura Anticorupție (PA).  Sursa: Replica Media

Procurorii anticorupție efectuează în aceste clipe percheziții în locuința fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Descinderile la domiciliul lui Ion Caracuian vizează un dosar de îmbogățire ilicită.

La 23 octombrie, Ion Caracuian, fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale (PCCOCS), a fost citat la Procuratura Anticorupție.

Potrivit deschide.md, fostul procuror Caracuian urmează să fie audiat, iar ulterior ar putea fi recunoscut în calitatea bănuit, în dosarul în care este vizat Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat.

Fiind întrebat despre scopul vizitei de la PA, fostul procuror a declarat că a venit „la lucru”, deși acesta demisionat la data de 13 octombrie din sistem.

Aceeași sursă scrie că audierea lui Caracuian ar avea tangențe cu faptul că acesta a semnat procesul-verbal al ședinței de lucru de la PG, în cadrul căreia s-a luat decizia de a renunța la învinuirile în privința lui Veaceslav Platon, în dosarul „fraudei bancare”.

Același proces verbal ar fi fost semnat de către Alexandr Stoianoglo, adjunctul său de atunci, Mircea Roșioru, dar și Ion Caracuian, ex-șef PCCOCS.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media