ANRE: Contractul de livrare a energiei electrice între Moldelectrica și Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, prelungit până în luna martie 2022

15 octombrie 2021, 16:31 Economie 162
Energie electrică.  Sursa: Procuratu Generală

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avizat, în ședință ordinară, Acordul adițional nr. 2 din 30.09.2021 încheiat între Î.S. „Moldelectrica” și S.A. de tip închis „Молдавская ГРЭС” privind extinderea termenului de valabilitate a contractului de livrare a energiei electrice până la data de 31 martie 2022.

Volumul energiei electrice contractată este de 61 mln. kWh și la preț de 53,5 dolari SUA/MWh.

Amintim că, săptămâna precedentă, Mold-Street.com a scris despre faptul că cel mai mare furnizor de energie, Premier Energy, a recepționat o scrisoare informativă din partea Centrala Termoelectrică Moldovenească privind posibila reducere a furnizării energiei electrice, din cauza capacității limitate a transportului de gaz.

„Contractele privind furnizarea și transportul de gaz natural între Gazprom și Moldovagaz, așa cum a fost anunțat de către autoritățile centrale și Moldovagaz, urmează a fi definitivate în următoarele zile, fiind găsită o soluție atât pentru furnizarea, cât și transportul acestuia până la consumatorii din Republicii Moldova”, se arată într-un comentariu oferit de Premier Energy.

Centrala Termoelectrică Moldovenească, controlată de rușii de la Inter RAO EES, a avertizat că ar putea reduce volumul livrării energiei electrice pe malul drept al Nistrului.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media