Decizie definitivă: Anunțat în căutare internațională, fugarul Ilan Șor - condamnat la 15 ani de închisoare dosarul „frauda bancară”

13 aprilie 2023, 18:47 Justiție 388
News Alert.  Sursa: Replica Media

Acuzat de escrocherie și spălare de bani în dosarul „Frauda Bancară”, Ilan Șor a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 15 ani de închisoare de către Curtea de Apel Chișinău. În plus, bunurile sale, asupra cărora a fost impus anterior sechestru, în valoare de 5 miliarde și 291 de milioane de lei, vor fi confiscate de stat.

Cu o reacție la subiect a venit președinta Maia Sandu.

„Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului. Acest lucru a fost cerut de cetățeni - ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei.

Doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”, a scris șefa statului.

Ilan Șor a fost condamnat, în 2017, în dosarul „furtul miliardului” la 7 ani și jumătate de închisoare, pentru escrocherie şi spălare de bani. Dosarul s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Chişinău, iar ședințele de judecată au fost amânate în repetate rânduri.

Ședințele de judecată de la Curtea de Apel s-au tot amânat mai bine de patru ani, perioadă în care acesta a fost ales deputat, iar apoi a fugit din Republica Moldova, după schimbarea puterii, în vara anului 2019. La 30 iulie 2019 a fost anunțat în căutare internațională pentru fraude de proporții deosebit de mari.

Dat în căutare internațională pentru fraude de proporții deosebit de mari, Șor evită să spună unde se află de fiecare dată când este întrebat. Totuși, recent, Ilan Șor a publicat un video pe pagina sa de Facebook în care, în premieră, recunoaște că se află în Israel. Mai mult, jurnaliștii de la CU SENS au identificat vila de lux din Israel în care politicianul și-a găsit refugiul în ultimii trei ani.

Mai multe detalii despre Ilan Șor găsiți AICI.

Replica
publicat de:
Replica Media
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media