Rata de schimb valutar a leului moldovenesc față de principalele valute, la data de joi, 8 iunie 2023

8 iunie 2023, 07:43 Economie 110
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc se menține stabil în raport cu dolarul american, iar față de euro a crescut ușor.

Banca Națională a Moldovei a publicat datele privind rata de schimb valutar a leului moldovenesc (MDL) față de principalele valute internaționale. Astfel, la data de joi, 8 iunie 2023, un dolar american (USD) valorează 17.8286 MDL, fiind neschimbat față de ziua precedentă.

În ceea ce privește moneda unică europeană (EUR), aceasta s-a apreciat ușor în raport cu leul moldovenesc. Astfel, un euro valorează astăzi 19.1042 MDL, în creștere cu +3 bani (+0.03%) față de ziua precedentă.

Moneda națională din Ucraina (UAH) și rubla rusă (RUB) au rămas neschimbate în raport cu leul moldovenesc: un hryvna ucrainean este cotat la 0.4827 MDL, iar un ruble rus - la 0.2189 MDL.

Cât despre moneda vecinilor români (RON), aceasta s-a apreciat ușor astazi in raport cu leul moldovenesc. Astfel, un leu romanesc valorează astăzi 3.8512 MDL, în creștere cu +1 ban (+0.01%) față de ziua precedentă.

În general, rata de schimb valutar a leului moldovenesc s-a menținut stabilă în ultima perioadă, fluctuațiile fiind minore și nesemnificative pentru economia națională.

Delia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media